Articolul 3 din 3 – citește și 
Articolul 2 (Avantajele casei NZEB) 
Articolul 1 (Cea mai variată gamă de BCA din România)

Am vorbit, în aricolele anterioare, despre aceste beneficii, care sunt incontestabil urgente și importante, dar hai să înțelegi pe scurt și cum funcționează acestea și de ce BCA CELCO este soluția potrivită pentru casa ta!

Izolarea termică
Este reducerea transferului de căldură (transferul de energie termică între obiectele cu temperatură diferită) între obiectele aflate în contact termic sau în domeniul influenței radiative. Capacitatea de izolare a unui material este măsurată ca inversă a conductivității termice (k). Cu cât valoarea conductivității este mai mică cu atât transferul de energie termică se produce mai greu.
Dintre materialele produse de CELCO performanța energetică cea mai ridicată este oferită de soluția de termoizolație IZOMINERAL urmată de blocurile de zidărie disponibile in 5 sortimente diferite.

IZOMINERAL —————————– 0,050 ± 0,001 W/m°K
BCA CELCO STRUCTOTERM ———– 0,14 ± 0,01 W/m°K
BCA CELCO SUPERBLOCK ————- 0,12 ± 0,01 W/m°K
BCA CELCO STANDARD —————- 0,10 ± 0,01 W/m°K
BCA CELCO MEGATERM ————— 0,08 ± 0,01 W/m°K
BCA CELCO MEGATERM PLUS ——- 0,09 ± 0,01 W/m°K

Izolarea fonică
Este o barieră creată între zonele interioare și exterioare, sau între camerele imobilului pentru a împiedica sunetul să intre sau să iasă dintr-un spațiu în altul. În cazul imobilelor aceste bariere sunt formate în mare parte din zidărie și se măsoară în Db. Cu cât un zid are o masă mai mare, cu atât eficiența în reducerea transmiterii zgomotului este mai bună (cu cât numărul Db este mai mare, izolarea fonică este mai bună). 
De aceea raportul dintre izolare termică și fonică este de cele mai multe ori invers proporțional. Cu cât un zid este format din materiale mai compacte, eficiența termică scade, iar cea fonică crește.
Soluțiile noastre sunt multiple și vin în sprijinul proiectului tău putând fi customizate atât în partea de zidărie cât și în cea de zidărie + termoizolație. Astfel, poți alege un material de zidărie precum STRUCTOTERM ce izolează fonic foarte bine, iar pentru reducerea transferului termic se aplică sistemul termoizolator IZOMINERAL.

BCA CELCO STRUCTOTERM —————– cuprins intre 47,5 Db si 57,5 Db
BCA CELCO SUPERBLOCK ——————– cuprins intre 44,5 Db si 56 Db
BCA CELCO STANDARD ———————- cuprins intre 42 Db si 54,5 Db
BCA CELCO MEGATERM ——————— cuprins intre 40 Db si 52,5 Db
BCA CELCO MEGATERM PLUS ————- cuprins intre 41 Db si 53 Db

Rezistența la foc
Este aproape imposibil să construiești o casă ignifugă în totalitate. Elemente precum acoperișul, ramele geamurilor sau mobilierul interior sunt elemente prin care focul se propagă. 
Alege materiale pentru zidăria casei tale care să se comporte ca un scut împotriva incendiilor. Chiar dacă este vorba de un incendiu provenit din zone vecine, sau din interiorul imobilului, BCA CELCO nu arde, nu întreține arderea și nici nu propagă incendiul. Produse doar din materiale minerale naturale, acestea au dat rezultate foarte bune atât în testele empirice, în situații reale, cât și în laboratoarele de testare.

În sistemul de clasificare european pentru reacția la foc, un produs pentru construcții poate fi încadrat în următoarea clasă de reacție la foc, enumerată descrescător performanței după cum urmează: A1, A2, B, C, D, E si F. 
Toate tipurile de BCA CELCO cât și Setul termoizolator Izomineral au proprietăți ignifuge superioare, clasate cu clasă de reacție la foc A1.

Află care sunt avantajele unei case eficiente termic (NZEB) aici.

 _______________________________________________________

La CELCO găsești 180 de soluții de zidărie NZEB, pentru ca tu să alegi exact ceea ce îți dorești și ceea ce ai nevoie! 

Calculează-ți singur rezistența termică a zidul care se potriveste proiectului tău:

Calculator NZEB


Dacă ai întrebări, ai nevoie de asistență, sau vrei să știi mai multe, sună la:

+40.744.623.526 
sau trimite-ne un mail la: 
[email protected] 
și în cel mai scurt timp unul din specialiștii noștri va lua legătura cu tine!