IZOMINERAL – articol despre istoricul, activitatea si produsele Celco

izomineral izolatie minerala 8
izomineral izolatie minerala 14

Infiintata in 1973 ca fabrica producatoare de BCA, CELCO a ajuns astazi lider pe piata de profil din Romania, mentinandu-si totodata capitalul 100% autohton.

In cei 45 de ani de activitate, si mai cu seama dupa privatizarea din 1997, fabrica de BCA CELCO din Constanta a fost supusa unui amplu proces de investitii in valoare de peste 55 milioane de euro, fapt ce a dus la crearea unei linii performante de productie si la dublarea capacitatii la 400.000 mc/an. In prezent, in urma colaborarii cu experti din Elvetia, Germania si Italia, CELCO produce o gama variata de blocuri de BCA ce detin cel mai mic coeficient de transfer termic din Romania.

CELCO a lansat cu succes in Romania primul sistem de zidarie ce include un palet de BCA de dimensiuni si densitati adaptate diverselor aplicatii, doi saci de mortar special creati de specialistii din laboratoarele CELCO pentru zidirea de BCA si asistenta dedicata pe tot parcursul procesului de livrare si zidire.

In urma unui mix de investitii, unic in Romania, CELCO reuneste sub un singur nume capacitatile de productie a 4 sectoare industriale: productia de BCA, fabricarea adezivilor si a  mortarelor uscate aferente, fabricarea varului, echiparea si exploatarea carierei de calcar din localitatatea Tasaul.

Fabrica de var CELCO de la Corbu, judetul Constanta, pusa in functiune in 2008, este echipata cu cea mai noua tehnologie de producere si ambalare a varului in vid, in saci de diverse dimensiuni, potrivite unei multitudini de aplicatii.

Aceasta diversificare impreuna cu testarea produselor in laboratorul propriu certificat, permite companiei CELCO sa detina controlul absolut asupra materiilor prime ce intra in productia de BCA, var, adezivi si mortare, garantand astfel calitatea produselor finite.

CELCO recunoaste importanta reducerii amprentei de carbon si a depus toate eforturile pentru ca procesul sau de productie sa aiba un consum redus de energie, pentru ca exploatarea materiilor prime sa se faca eficient pe teritoriul Romaniei, cu impact minim asupra mediului si pentru a recicla orice deseu sau rest de material rezultat din productie. Intregul ciclu de viata al blocurilor de BCA este unul ecologic si eficient din punct de vedere energetic. Costurile de constructie, de operare a cladirii si de reciclare sunt drastic reduse, iar impactul asupra mediului este minim.

CELCO este prezent in Romania printr-o retea nationala de distribuitori, ce pot fi gasiti pe site-ul companiei.  

Articol preluat din spatiulconstruit.ro

Screenshot 2019 10 03 at 18.51.11
Screenshot 2019 10 03 at 18.51.48

#Pasul 7

Finisarea și tencuirea cu mortar adeziv

Este recomandat treacă cel puțin 3 zile între etapă de armare a peretelui executat și cea de tencuire a acestuia. Pentru finisare se poate folosi același mortar pentru sistemul de izolație IZOMINERAL DD V9 sau orice alt mortar destinat tencuirii, peste care se aplică un mortar de finisare (tinci) și apoi se aplică vopseaua sau tencuiala decorativă.

izomineral izolatie minerala 26
izomineral izolatie minerala 27

#Pasul 6

Armarea colțurilor cu colțari

Se utilizează colțari din material inoxidabil și plasa din fibră de sticlă cu o densitate de minim 145g/mp, pentru protejarea și întărirea colțuri zidurilor. Se întinde peste plasa din fibră de sticlă, suprapunăndu-se pe o porțiune de minim 10 cm (atât suprapunerile orizontale, cât și verticale). Se întinde un al doilea strat de masă de spaclu (același mortar adeziv), pentru a fixă plasa din fibră de sticlă și colțari

izomineral izolatie minerala 24
izomineral izolatie minerala 25

#Pasul 5

Aplicarea plasei din fibra de sticlă.

Se utilizează plasa din fibra de sticlă cu o densitate de minim 145g/mp. Se întinde un prim strat de mortar adeziv pe suprafața peretelui cu o gletieră din material inoxidabil cu dinți 10X10 mm, într-un strat de minim 3 mm. Apoi se fixează plasa din fibra de sticlă care trebuie înglobată neted, fără cute, în stratul de armare proaspăt, prin aplicarea în fâșii verticale, de sus până jos. Fâșiile trebuie să se suprapună pe o porțiune de minim 10 cm (atât suprapunerile orizontale, cât și verticale). Peste plasa se întinde un al doilea strat de masa de spăclu (același mortar adeziv), pentru a fixa plasa din fibra de sticlă. Cel din urmă strat este nivelat cu ajutorul dreptarului, pentru a pregăti peretele pentru tencuiala decorativă.

izomineral izolatie minerala 22
izomineral izolatie minerala 23

#Pasul 4

Fixarea plăcilor IZOMINERAL cu dibluri.

Se utilizează dibluri agrementate, din plastic și șurub metalic, tip EJOT Ejotherm SRT U 2G, cu lungimea L între 115 mm și 255 mm și diametrul rozetei de 60 mm, unde: Lungimea diblului = Grosimea plăcii de IZOMINERAL + 10 mm adeziv + 40 mm adâncimea de ancorare. După fixarea diblurilor, se utilizează un ciocan de cauciuc pentru a le introduce până la capăt, se înșurubează șurubul metalic, iar orificiul din capătul diblului de plastic  este opturat cu un dop termoizolant. Numărul de dibluri recomandat este de 6bucăți/mp (un diblu/centrul plăcii), număr care asigură sarcina dată de presiunea vântului pentru perimetrul și marginile clădirii, pentru toate tipurile de teren (teren deschis, clădiri risipite, aglomerări de clădiri).

izomineral izolatie minerala 13
izomineral izolatie minerala 18

#Pasul 3

Profilarea suprafeței cu carota pentru dibluri.

Procesul de găurire poate avea loc numai după ce adezivul s-a întărit: după 24-48 h de la fixarea plăcilor cu mortar, se fac găurile cu bormasina utilizând un spiral cu diametrul de 8 mm prin grosimea plăcii termoizolante până la o adâncime de 40 mm în suportul de beton sau zidărie, diblurile se vor monta ușor îngropate fără a comprima excesiv materialul izolant, fața superioară a diblului la fața plăcii de IZOMINERAL.

izomineral izolatie minerala 14
izomineral izolatie minerala 15

#Pasul 2

Montarea întrețesută a plăcilor izolatoare

Se recomandă montarea primului rând de plăci la o înălțime de 30 cm de la cota terenului natural utilizând profile de soclu corespunzătoare grosimii termoizolației. Plăcile se montează decalat pe suprafața de beton în rânduri orizontale. Plăcile trebuie decalate pentru a evita formarea de rosturi în plan vertical. Plăcile se vor dispune în contact strâns, astfel încât să nu rămână rosturi între ele, evitând pătrunderea adezivului între rosturi. După fixare, este necesară nivelarea plăcilor, utilizând dreptarul, pentru a asigura o montare corectă a termosistemului.

izomineral izolatie cladiri minerala celco 3
izomineral izolatie cladiri minerala celco 16

#Pasul 1

Prepararea și aplicarea mortarului adeziv

Se recomandă folosirea adezivului IZOMINERAL DD V9. Mortarul uscat se presară în apă rece și curată în proporțiile 25 kg praf / 6-6.5 l de apă și se omogenizează cu ajutorul unui mixer electric. După un timp de așteptare de 5-7 minute se reomogenizează. Mortarul se aplică cu drișca metalică cu dinți cu profilație de 10 mm, direct pe plăcile IZOMINERAL, pe toată suprafața plăcii.

izomineral izolatie minerala 8
izomineral izolatie minerala 9
get asset
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 page1
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 page 2
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 3
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 4
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 5
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 6
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 7
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 8 page
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 9
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 10
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 11
Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 12