Termoizolarea casei este un subiect dezbătut de foarte mult timp, dar care a luat amploare în România abia în ultimii 15 ani.

Astfel că pe piață au aparut diverse soluții de termoizolare… unele mai bune, altele mai puțin bune. Alegerea unui termosistem este o decizie cu care trebuie să traiești mulți ani. Fie alegi un termosistem oarecare și te înarmezi cu speranța că ție nu ți se poate întâmpla, fie

Alegi Izomineral și ai certitudinea că ești protejat!

Efectul Domino vs. Bariera ignifugă –  poate însemna diferența dintre siguranță și dezastru.

Avantajele unui termosistem ignifug pot fi subapreciate și trecute cu vederea în momentul achiziționării acestuia, dar sunt incomensurabile în situații reale de incendii.

Sursa unui incendiu

Poate apărea fie din interiorul imobilului fie din medii alăturate ( casa vecină, iarba uscată, o sursă de foc aruncată întâmplător, apartamentul alăturat etc.)  

Un incendiu provocat în proximitatea casei se poate extinde atâta timp cât există materiale inflamabile care să permită întreținerea arderii. În momentul expansiunii incendiului, primul contact pe care focul îl ia cu casa este tocmai termoizolația. De aici lucrurile pot avea două scenarii:

Scenariul nr. 1 –  Termoizolația este inflamabilă.

Materialele folosite în procesul de fabricație, prezintă risc crescut nu doar pentru că nu se comportă ca o barieră împotriva incendiilor, ba chiar mai mult, ard, întrețin arderea și propagă focul.

Deși este protejată de un strat de adeziv, acesta nu este suficient pentru a opri extinderea incendiului. Viciile de punere în operă (așezarea pe mămăligi ce favorizează ventilația aerului ), lovituri și microfisuri ale tencuielii, expun sistemul termoizolant la riscul de aprindere.  Astfel șansele ca focul să se propage până la nivelul acoperișului și mai apoi în interiorul casei și vecinătăți sunt indubitabile.

Scenariul nr. 2 –  Termoizolația nu este inflamabilă  – Felicitări ai luat decizia corectă!

Ca un incendiu să se propage sunt necesare 2 elemente: oxigen și material combustibil.  Dacă unul din aceste elemente nu există, incendiul nu se poate propaga și se stinge.

Set-ul termoizolant IZOMINERAL, certificat cu clasa de reacție la foc – A1, sigurul sistem de termoizolație certificat clasa A1 din Romania,  este un material mineral ale cărui calități incombustibile au valori maxime.

IZOMINERAL este o termoizolație minerală ce are în componență doar elemente ce se găsesc în natură: var, nisip, ghips, apă, toate acestea fiind neinflamabile și fără a avea  impact negativ asupra mediului sau persoanelor. Totodată Izomineral are rezistență sporită în timp, fără pierderea proprietăților izolatoare, de rezistență la compresiune, împotriva fungilor, insectelor și rozătoarelor și nu în ultimul rând a incendiilor.

AFLA MAI MULTE AICI