8 Sfaturi în alegerea materialului de zidărie pentru o casă pasivă sau o Casă nZEB

Beneficiarii finali ar trebui să urmărească mai mulți factori în procesul de alegere a materialul de zidărie pentru o casă NZEB

1. Rezistența la compresiune. BCA –ul are avantajul de a avea rezistența constantă în orice poziție ar fi așezat oferind astfel siguranța la mișcările seismice laterale cât și verticale. CELCO a dezvoltat produse cu rezistență crescută începând de la  5 N/mm² pentru CELCO Structoterm – până la 2,5 N/ mm² pentru CELCO Standard  sau 2 N/mm² pentru Megaterm Plus. 

Combinația dintre rezistența mecanică și coeficientul de transfer termic oferită de BCA  CELCO®  este mai presus decât a oricărui alt material de zidărie din România.

 2. Greutatea redusă. Este foarte important ca zidăria casei să nu încarce structura de rezistență. BCA CELCO are cea mai mică densitate dintre toate materialele de zidărie din România (300±25 kg/m3, pentru CELCO®MEGATERM)

 3. Coeficient de conductivitate termică. Cu cât acest coeficient este mai mic, cu atât izolarea termică este mai bună. Normele europene și calculele energetice efectuate în laboratoare specializate arată că, prin alegerea BCA-ului CELCO cu grosime de minimum 35 cm, se reduce și chiar se elimină nevoia de izolare suplimentară. BCA CELCO are valori ale conductivității termice începând de la 0,08 – 0,10 ± 0,01 W/m°K. Cele mai mici valori pentru BCA pentru piața din România. 

4. Înglobarea în zidărie a aerului – considerat cel mai bun izolator termic. Structura BCA-ului CELCO înglobează milioane de pori de aer ce opresc transferul termic între exterior și interior.

5. Costurile. Greutatea redusă oferă economii majore la punerea în operă, prin posibilitatea de a încărca mai mulți paleți pe un camion, prin reducerea forței de muncă necesare pe șantier și prin ușurința prelucrării și timpul redus pentru realizarea zidăriei. De asemenea, și prin consumul redus de mortar de zidărie, deoarece zidăria din BCA permite realizarea de rosturi subțiri de maxim 3 mm.

6. Siguranța și rezistența la cutremure, intemperii și alte dezastre naturale. BCA-ul este folosit în construcții de peste 90 de ani. 

Construcțiile realizate din BCA CELCO se comportă bine în cazul cutremurelor datorită greutății reduse cu până la 50% față de alte materiale. Zidăriile grele au tendința de înclinare la cutremure, ceea ce conduce la scăderea rezistenței.

 7. Rezistența la incediu – BCA-ul CELCO se încadrează în Euroclasa A1 pentru rezistența la foc, nu arde, și nu își pierde rezistența la compresiune în timpul incendiilor pentru minimum 2 ore, pentru o grosime minimă de 12,5 cm.

BCA CELCO este materialul de zidărie recomandat în zone predispuse incendiilor, constituind o adevărată barieră în calea răspândirii acestora.

8. Materiale naturale și ECOLOGICE – BCA CELCO este un material 100% ecologic. În compoziția sa intră materiale naturale var, nisip, gips ce garantează rezistența la mucegai și fungi indiferent de condițiile de vreme.

Studii au arătat că BCA-ul este materialul ideal în zonele predispuse la inundații pentru că se usucă foarte repede și își păstrează o umezeală de maximum 6%.

CELCO a dezvoltat în timp mai multe tipuri de BCA

Soluțiile CELCO pentru zidărie au fost clasificate în funcție de 3 caracteristici :

CELCO® STANDARD

Densitate 400 ± 30 kg/m3

Rezistența la compresiune Min. 2,5 N/mm2

Conductivitate termică 0,10 ± 0,01 W/m°K

CELCO® MEGATERM PLUS

Densitate 350 ± 25 kg/m3

Rezistența la compresiune Min. 2 N/mm2

Conductivitate termică 0,09 ± 0,01 W/m°K

CELCO® MEGATERM

Densitate 300 ± 25 kg/m3

Rezistența la compresiune Min. 1,5 N/mm2

Conductivitate termică 0,08 ± 0,01 W/m°K

CELCO® SUPERBLOCK

Densitate 480 ± 30 kg/m3

Rezistența la compresiune Min. 3,5 N/mm2

Conductivitate termică 0,12 ± 0,01 W/m°K

CELCO® STRUCTOTERM

Densitate 550 ± 50 kg/m3

Rezistența la compresiune Min. 5 N/mm2

Conductivitate termică 0,14 ± 0,01 W/m°K

bca_celco_standard
bca_megaterm_celco
bca_structoterm
bca_superblock_celco

BCA CELCO este materialul de zidărie perfect echipat să răspundă cerințelor U.E. de economisire a energiei

Este foarte important de știut pentru beneficiarii ai căror proiecte  rezidențiale – case, vile  – se vor autoriza începând cu 2020 – decembrie, că există  : Legea nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor în Romania.

Art. 14. – Clădirile noi, pentru care recepția la terminarea lucrărilor se efectuează în baza autorizației de construire emise începând cu 31 decembrie 2020, vor fi clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero.

Obținerea unui nivel ridicat de performanță energetică al clădirilor se poate face acordând importanță unor aspecte precum:

  • Materialele utilizate
  • Soluţii constructive pentru anvelopă – termoizolația
  • Evitarea și/sau minimizarea efectelor punților termice
  • Geometria și orientarea clădirii
  • Strategii de iluminat și soluţii de umbrire
  • Asigurarea unei ventilări adecvate a spațiului
  • Strategii de ventilare naturală
  • Acustica clădiri

Care este soluţia pentru construcția casei NZEB în România "casa al cărei consum de energie este aproape de 0" ?    

NZEB – nearly zero energy building

R zid minim – pereți exteriori* = 4  m2K/W

Rrezistența la transfer termic – reprezintă raportul dintre grosimea zidului exterior și conductivitate termică a materialului. Urmărim o valoare cât mai mare a coeficientului R pentru un consum de energie aproape de zero – minim 4 m2K/W.

INOVAȚIA CELCO PENTRU CASE NZEB –  TERMOIZOLAȚIA MINERALĂ DE LA CELCO

IZOMINERAL ESTE PRIMA MARCĂ ROMÂNEASCĂ DE PLĂCI MINERALE DESTINATE IZOLĂRII NATURALE A STRUCTURILOR DIN BETON ȘI A ZIDARIILOR

Plăcile pentru  termoizolație IZOMINERAL se pot utiliza pentru:

Placarea exterioară a zidăriei, placarea interioară,

placarea planșeelor și a structurii de rezistență.

Sistemul de termoizolație IZOMINERAL de la CELCO este format din:

1.PLACĂ MINERALĂ NATURALĂ IZOMINERAL 

> densitate 150 kg/mc,
> conductivitate 0,05 W/[mK]
> rezistență min 0,4 N/mm2 – la compresiune.

2.ADEZIV CELCO V9 destinat lipirii și șpăcluirii plăcilor

3.DIBLU  – diblu metalic pentru fixarea fiecărei plăci

4.PLASA DE ARMARE – plasă din fibră de sticlă cu greutate de 145g/mp

Pliant CELCO IZOMINERAL mai2019 page1

BENEFICIILE SOLUȚIEI  IZOMINERAL CELCO – PLĂCI MINERALE DE TERMOIZOLAȚIE

 

  • Bariera la incediu – Clasa A1 – pentru rezistența la incediu, Nu arde, Nu degajă fum, Nu propagă focul.
 
  • Fațada este solidă și plină – rezistența crescută la lovituri – min 0,4 N/mm2 – Cea mai mare valoare existentă pe piața sistemelor de termoizolație.
 
  • Rezistența și structura plăcilor minerale – nu va fi afectată de apă, rozătoare și alți factori externi.
 
  • Sistemele de termoizolație formate din plăci minerale reprezintă o investiție pe term lung – minim 25 de ani.
 
  • IZOMINERAL – reprezintă un suport solid pentru tencuiala decorativă sau placările cu piatr[ naturală.
 
  • Plăcile minerale naturale au în componență doar elemente ce se găsesc în natură: var, nisip, gips, apă. Structura rezultată are marea calitatea de a lăsa pereții să respire. Varul din compoziția sa este un dezinfectant și un bun antifungic, ce împreună cu respirabilitatea scade semnificant șansele de aparație a mucegaiului.