Confortul acustic în casa ta!

În ultima perioadă observăm o atenție sporită asupra nivelului de zgomot, acesta fiind menționat atât în industria construcțiilor, imobiliară, auto sau de electronice și electrocasnice.
Pentru îmbunătațirea confortului și a calității vietii, produsele sunt încercate și certificate și au ca scop eficientizarea izolării fonice cu cât mai mulți decibeli.


Primii pași.

Când cumperi sau vrei să construiești o casă ai în vedere un cumul de factori.
Pe lângă rezistența la compresiune, izolarea termică, rezistența la incendii, permeabilitatea la vapori și calitatea materialelor folosite, un element de care tindem să uităm până în momentul în care sesizăm disconfortul, este antifonarea.

Alegerea potrivită a materialelor de zidărie este foarte importantă, acestea reprezentând un procent considerabil din suprafața totală a imobilului în care ne vom petrece mare parte din timp și care are ca scop protejarea față de intemperii, temperaturi extreme, dar și de zgomot.
Așadar un material de zidărie trebuie să îndeplinească mai multe cerințe pentru ca un imobil să devină un loc sigur și în care te poți simți relaxat.

Ce reprezintă o acustică bună a unei încăperi?

Este greu de definit ce înseamnă o acustică bună, acest aspect fiind subiectiv în funcție de nivelul de sensibilitate al locuitorilor, dar și de amplasamentul în zonele cu trafic, utilaje, ateliere, coridoare, birouri etc. De aceea izolarea fonică este bine să fie asigurată temenic încă de la faza de proiect a zidăriei, atât interioare cât și de compartimentare a imobilelor.

Care sunt proprietățile unui material izolator fonic eficient?

Undele sonore sunt vibrații ce se distribuie și propagă în și prin mediul pe care îl traversează. Cu cât câmpul prin care undele călătoresc este mai dens și mai mare, cu atât acestea întâlnesc dificultăți în a-l străbate.
Așadar cu cât avem mai multe particule și o masă mai densă, cu atât mai eficientă este oprirea zgomotului.

De ce este important materialul de zidărie pentru antifonare?

În funcție de necesități, zona climatică, socială și nivelul de zgomot din proximitate, zidăria poate fi adaptată pentru a satisface și suplini posibilele dezavantaje.
Este mult mai simplu și eficient să alegi o zidărie, încă din faza de proiect, care să mențină un nivel de zgomot redus, decât să aplici pe parcurs soluții de antifonare. Aplicațiile ulterioare înseamnă costuri suplimentare de achiziție, costuri de manoperă și lucrări ulterioare ce presupun un deranj în plus.

Ce soluții există?

Pentru un cofort acustic superior, CELCO a creat pe lângă cele 3 tipuri de BCA ( Megaterm, MegatermPlus, Standard) și două noi sortimente (Superblock și Structoterm) cu proprietăți fizice și de antifonare aparte.
Cu o super densitate cuprinsă între 550 ± 50 kg/m3 si 480 ± 30 kg/m3, distribuită uniform pe toate laturile, blocurile de BCA CELCO – Structoterm și Superblock sunt soluția ideală atât pentru:
 – compartimentarea între camere și apartamente (grosimi cuprinse între 10 – 20 cm pentru camere ce aparțin aceluiași imobil și 20 și 30 cm pentru ziduri ce despart imobilele):
– ziduri de exterior (grosimi cuprinse între 25 – 40 cm);
– soluții portante și neportante;
– zidării monostrat sau multistrat.          

Concluzie

Este mai ușor să rezolvăm problema izolării fonice încă din faza de proiect, putând antifona eficient pereții, fără intervenții ulterioare costisitoare și care diminuează spațiul locativ.

____________________________________________________________________________

La CELCO găsești 180 de soluții de zidărie NZEB, pentru ca tu să alegi exact ceea ce îți dorești și ceea ce ai nevoie! 

Calculează-ți singur rezistența termică a zidului care se potriveste proiectului tău:

Calculator NZEB


Dacă ai întrebări, ai nevoie de asistență, sau vrei să știi mai multe, sună la:

+40.744.623.526 
sau trimite-ne un mail la: 
[email protected] 
și în cel mai scurt timp unul din specialiștii noștri va lua legătura cu tine!