De 40 de ani CELCO optimizează consumul de resurse, având un impact minim asupra mediului natural și social, pentru a îmbunătăți calitatea vieții generațiilor viitoare.
Telefon : 0748 023 362
E-mail: [email protected]
Este recomandat să treacă cel puțin 3 zile între etapă de armare a peretelui executat și cea de tencuire a acestuia. Pentru finisare se poate folosi același mortar pentru sistemul de izolație IZOMINERAL DD V9 sau orice alt mortar destinat tencuirii, peste care se aplică un mortar de finisare (tinci) și apoi se aplică vopseaua sau tencuiala decorativă.
Se utilizează colțari din material inoxidabil și plasa din fibră de sticlă cu o densitate de minim 145g/mp, pentru protejarea și întărirea colțuri zidurilor. Se întinde peste plasa din fibră de sticlă, suprapunăndu-se pe o porțiune de minim 10 cm (atât suprapunerile orizontale, cât și verticale). Se întinde un al doilea strat de masă de spaclu (același mortar adeziv), pentru a fixă plasa din fibră de sticlă și colțari.
Se utilizează plasa din fibra de sticlă cu o densitate de minim 145g/mp. Se întinde un prim strat de mortar adeziv pe suprafața peretelui cu o gletieră din material inoxidabil cu dinți 10X10 mm, într-un strat de minim 3 mm. Apoi se fixează plasa din fibra de sticlă care trebuie înglobată neted, fără cute, în stratul de armare proaspăt, prin aplicarea în fâșii verticale, de sus până jos. Fâșiile trebuie să se suprapună pe o porțiune de minim 10 cm (atât suprapunerile orizontale, cât și verticale). Peste plasa se întinde un al doilea strat de masa de spăclu (același mortar adeziv), pentru a fixa plasa din fibra de sticlă. Cel din urmă strat este nivelat cu ajutorul dreptarului, pentru a pregăti peretele pentru tencuiala decorativă.
Se utilizează dibluri agrementate, din plastic și șurub metalic, tip EJOT Ejotherm SRT U 2G, cu lungimea L între 115 mm și 255 mm și diametrul rozetei de 60 mm, unde: Lungimea diblului = Grosimea plăcii de IZOMINERAL + 10 mm adeziv + 40 mm adâncimea de ancorare. După fixarea diblurilor, se utilizează un ciocan de cauciuc pentru a le introduce până la capăt, se înșurubează șurubul metalic, iar orificiul din capătul diblului de plastic este opturat cu un dop termoizolant. Numărul de dibluri recomandat este de 6bucăți/mp (un diblu/centrul plăcii), număr care asigură sarcina dată de presiunea vântului pentru perimetrul și marginile clădirii, pentru toate tipurile de teren (teren deschis, clădiri risipite, aglomerări de clădiri).
Procesul de găurire poate avea loc numai după ce adezivul s-a întărit: după 24-48 h de la fixarea plăcilor cu mortar, se fac găurile cu bormasina utilizând un spiral cu diametrul de 8 mm prin grosimea plăcii termoizolante până la o adâncime de 40 mm în suportul de beton sau zidărie, diblurile se vor monta ușor îngropate fără a comprima excesiv materialul izolant, fața superioară a diblului la fața plăcii de IZOMINERAL.
Se recomandă montarea primului rând de plăci la o înălțime de 30 cm de la cota terenului natural utilizând profile de soclu corespunzătoare grosimii termoizolației. Plăcile se montează decalat pe suprafața de beton în rânduri orizontale. Plăcile trebuie decalate pentru a evita formarea de rosturi în plan vertical. Plăcile se vor dispune în contact strâns, astfel încât să nu rămână rosturi între ele, evitând pătrunderea adezivului între rosturi. După fixare, este necesară nivelarea plăcilor, utilizând dreptarul, pentru a asigura o montare corectă a termosistemului.
Se recomandă folosirea adezivului IZOMINERAL DD V9. Mortarul uscat se presară în apă rece și curată în proporțiile 25 kg praf / 6-6.5 l de apă și se omogenizează cu ajutorul unui mixer electric. După un timp de așteptare de 5-7 minute se reomogenizează. Mortarul se aplică cu drișca metalică cu dinți cu profilație de 10 mm, direct pe plăcile IZOMINERAL, pe toată suprafața plăcii.