Care este cel mai bun material de zidărie pentru noua ta casă? Sau ce înseamnă un material bun?

Într-o lume care abundă de informație este ușor să devii confuz.
În rândurile de mai jos vom explica pe înțelesul tuturor cum să faci alegerea potrivită pentru casa ta și de ce BCA CELCO este aceasta.

Startul în construcția unei case moderne însumează o multitudine de decizii pe care trebuie să le iei, iar acestea necesită timp alocat informării complete, dar și corecte.
Dacă ești curios care este tendința de achiziție a materialelor de construcție din ultimii ani, află că majoritatea optează pentru soluțiile cu performanță energetică ridicată și amprenta redusă de carbon.

Clădirile NZEB și Casele Pasive construite cu BCA CELCO și plăcile minerale Izomineral nu mai reprezintă termeni abstracți, ci un standard de responsabilitate, atât pentru mediul înconjurator cât și pentru cel financiar. Imobilele noi proiectate și construite pentru a fi extrem de eficiente din punct de vedere energetic și fonic au potențialul de a consuma cu până la 90% mai puțină energie decât stocul clădirilor construite în trecut.

Criterii de alegere a materialului de zidărie

Ca o zidărie să fie alegerea perfectă, trebuie să exceleze în câteva caracteristici, precum:

Masa proprie redusă – oferă posibilitatea realizării unei fundații mai ușoare care se traduce în economie de materiale și bani.

Rezistența la compresiune – este atributul care determină capacitatea de a face față mișcărilor seismice sau șocurilor fizice. Deoarece undele seismice nu se manifestă doar pe axa verticală, ci și pe cea orizontală, este important ca zidăria, indiferent de destinația sa, portantă sau în cadre, să prezinte rezistența la compresiune uniformă pe toate fețele.

Precizie dimensională – pentru ca zidul să poată fi construit cât mai eficient, atât din punct de vedere al gestionării timpului, dar și a materialelor, blocurile de BCA CELCO au o precizie dimensională excelentă, cu o abatere de maxim 1 mm.

Ignifugarea – Dacă problema seismelor am rezolvat-o, protecția împotriva incendiilor este un alt subiect important în ceea ce privește siguranța. Atât BCA CELCO, cât și termoizolația Izomineral sunt certificate cu Euroclasa A1, calificativ maxim, în ceea ce privește ignifugarea și siguranța în condiții de incendiu, fără pierderea rezistenței la compresiune timp de 245 minute pentru pereții exteriori și de 225 minute pentru pereții interiori, fără degajarea de fum toxic, prevenind răspândirea incendiilor.

Protecție împotriva dăunătorilor – cu siguranță după finalizarea casei, vrei să te bucuri de confortul ei și să uiți de șantiere. De aceea credem că reluarea tratamentelor de ignifugare și protecție împotriva dăunătorilor precum insecte, carii, șoareci etc. poate să mai aștepte sau și mai bine să nu fie necesare niciodată. Datorită materialelor minerale naturale, BCA CELCO nu necesită aplicarea niciunui tratament din cele mai sus menționate. Tot ce ai de făcut este să te relaxezi și să uiți de probleme.

Ecologic – acest atribut face referire atât la modul de producere, cât și la efectele de după zidire. BCA CELCO este fabricat din elemente naturale precum: nisip, ciment, var, apă, ghips și agent de expandare. Acest lucru se traduce printr-un mediu sănătos datorită exploatării cu impact minim și un stil de viață sănătos, datorită materialelor naturale folosite.

Economic – Alegerea soluției de zidărie, formată din blocurile de BCA CELCO, aduce un cumul de economii, atât în etapa de înzidire, cât și pe toată durata de exploatare. Pe șantier costurile scad considerabil:  începând cu fundația, apoi prin utilizarea în procent de 99% a elementelor de zidărie; prin reducerea cantității de mortar; prin reducerea timpului de punere în operă și a forței de muncă; prin trasarea facilă a șlițurilor pentru instalația electrică și sanitară.

Iar pe termen lung obții o investiție în care te bucuri de costuri minime de întreținere și de facturi pentru utilități scăzute, datorită excelentelor proprietăți de termoizolare.

Eficient termic – Un atribut care influențează pe toată durata de exploatare a casei.
BCA CELCO ramane constant și își păstrează proprietățile termoizolatoare indiferent de anotimp sau de trecerea anilor. Eficiența termică se poate determinata prin două scale de masură:

1. Conductivitatea termică (adesea notată  λ ) se referă la capacitatea intrinsecă a unui material de a transfera sau de a conduce căldura. Cu cât densitatea materialului este mai mică și prezența aerului înglobat este mai mare, cu atât capacitatea de termoizolare este mai mare.
Pentru a ne face o imagine mai clară a scalei, menționăm câteva valori ale materialelor întâlnite în natură și gradul lor de conductivitate.

2. Rezistența termică – Este notată cu litera R și oferă o imagine asupra eficienței efective a zidului. Cu cât valoarea R este mai mare, cu atât eficiența termică este mai bună și cu cât zidul este mai gros sau realizat cu materiale de zidărie care au conductivitate termică mai mică, cu atât valoarea R este mai mare.

Înțelegem că natura și structura materialului influențează conductivitatea, iar grosimea rezistența termică.

Acum că am înțeles care sunt parametrii după care ne ghidăm în alegerea zidăriei eficiente și am înțeles modul în care valorile ne dezvăluie performanțele casei la care visăm, nu ne mai rămâne decât sa ne apucăm de așezarea în operă.

Având ca bază aceste instrumente de măsurare a performanțelor termice, CELCO a reușit, prin investiții constante în utilaje și cercetare să dezvolte 5 (cinci) tipuri de BCA și o termoizolație ce folosește aceeași materie primă naturală. Suntem singura fabrică din România care putem spune că din 6 ingrediente (nisip, ciment, var, apa, ghips și agent de expandare) am reușit să aducem clienților noștri 6 rețete diferite, adaptate nevoilor fiecărui proiect.  

Alege pentru casa ta:

> cel mai bun termoizolator zid monostrat din BCA!
> cel mai bun termoizolator zid multistrat format din BCA CELCO și plăcile termoizolatoare Izomineral în 180 de soluții – toate NZEB;

La CELCO găsești 180 de soluții de zidărie NZEB, pentru ca tu să alegi exact ceea ce îți dorești și ceea ce ai nevoie! 

Calculează-ți singur rezistența termică a zidului care se potrivește proiectului tău:

Calculator NZEB


Dacă ai întrebări, ai nevoie de asistență, sau vrei să știi mai multe, sună la:

+40.744.623.526 
sau trimite-ne un mail la: 
[email protected] 
și în cel mai scurt timp unul din specialiștii noștri va lua legătura cu tine!