În domeniul construcțiilor sunt tot mai des întâlniți termeni precum “casă pasivă” și “nZEB”. Dar la ce fac referire acești termeni și cum poți să primești aceste calificative pentru casa ta?

Termenul de casă pasivă a luat naștere încă din 1991, când un fizician din Austria, Dr Wolfgan Feist, a construit prima casă pasivă. Iată cum și-a asigurat casa:

1. Izolare termică performantă. Este ca atunci când porți o haină de iarnă potrivită, ce nu lasă frigul să ajungă în interior, în cazul nostru un sistem de zidărie și termoizolație performant din punct de vedere energetic.

2. Fără pierderi de aer. Nu trebuie să existe locuri mari sau mici care să permită pierderea aerului cald în afara casei. Cele mai întâlnite puncte sunt ferestrele și acoperișul.

3. Fără punți termice. O punte termică este asemenea unui drum prin care energia termică poate călători prin pereți. Punțile termice sunt eliminate în proporție de 80% atunci când zidăria este realizată cu mortar pentru zidărie în strat subțire de doar 1-3 mm și asta fără a face compromis în rezistența zidului. Pentru reducerea punților termice, blocurile de zidărie BCA CELCO sunt puse în operă cu mortarul în strat subțire CELCO ZID DD M5.

Sistem de zidărie NZEB sau clădiri cu consum aproape de zero

Anul 2020 este anul eficienței termice prin clădiri ce au consum aproape de zero.

Acest lucru nu doar că este benefic, dar este și obligatoriu așa cum prevede legea 372/2005, adusă în prim plan tot mai des:

“Clădirile noi pentru care recepția la terminarea lucrărilor se efectuează în baza autorizației de construire emise începând cu 31 decembrie 2020, vor fi clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero.

Avantajele unui sistem de zidărie performant:

1. Reduce costul facturilor

O captare eficientă a energiei termice , înseamnă un necesar redus de suplinire a acesteia. Altfel spus, sistemul de încălzire al casei va funcționa mai puțin dacă pierderile sunt mai mici, deci consumul de agent termic scade, iar facturile înregistrează costuri mai mici.

Economisește pentru tine și pentru un mediu sănătos!

2. Case sănătoase – Mediu protejat

O casă eficientă energetic nu afectează mediul prin consum și nici prin risipirea energiei, două elemente ce creează un cerc vicios în detrimentul stopării fenomenului de încălzire globală.

• O astfel de casa scade consumul. Producătorul de agent termic produce mai puțin și astfel eliberează mai puține reziduuri toxice.

• Energia nu se mai pierde în mediul înconjurător, contribuind astfel la stoparea fenomenului de încălzirea globală. Poate nu sună important dacă ne gândim la nivel individual, dar privit la nivel mondial, sunt sute de milioane de clădiri care pot contribui la un mediu mai curat și sănătos.

Alege sistemul de zidărie BCA CELCO și IZOMINERAL pentru un mediu sănătos!

Te apuci de construit sau vrei să termoizolezi?

Vrei o casă sanătoasă?

Intră pe pagina noastră de FACEBOOK, accesează messenger și unul din specialiștii noștri îți va oferi consultanță gratuit!