În ultimii ani, construcția locuințelor ce au un cerficat energetic eficient a devenit o preocupare importantă pentru constructori, dezvoltatori și beneficiari, atât din perspective ecologice, cât și din perspective economice.

În proporție de mai bine de 80%, clădirile nu doar din  România, ci din toată Europa de Est au un certificat energetic ce se încadrează la clasele C și D. 

Chiar dacă dorim să încadrăm în clasa de eficiență energetică A, acest lucru este puțin probabil dacă încă din etapa de proiectare nu sunt alese materialele de zidărie și termoizolație care să sporească eficiența energetică.

CELCO a înțeles nevoia de a oferi garanția unui sistem performant de zidărie din BCA pentru astfel de construcții, cu multiple avantaje și caracteristici distincte față de sistemele tradiționale. Prin această abordare, a devenit producătorul care a preluat responsabilitatea obținerii certificatului energetic pentru clienții săi. Certificatul astfel oferit este un document care atestă calitatea energetică a clădirii și face parte din documentele care ne caracterizează imobilul.

Pentru a ușura alegerile beneficiarilor de construcții NZEB, CELCO a lansat “Sistemul de zidărie eficientă”, singura soluție completă de zidărie și termoizolație produsă în România.

Componentele și întregul sistem sunt ignifuge, clasă A1, fiind format din: BCA CELCO, piesa de rezistență a oricărui proiect eficient, atât pentru capacitatea sa de termoizolare, cât și pentru rezistența superioară raportată la densitatea redusă. BCA CELCO este fabricat într-o gamă extinsă: Megaterm, Megaterm Plus, Standard, Superblock, Structoterm, în funcție de nevoile proiectului, la care se adaugă: mortarul de zidărie în strat subțire CELCO Zid – DD M5 pentru punți termice minime, plăcile minerale termoizolatoare IZOMINERAL și mortarul premium pentru lipire-spăcluire termosistem. 

Certificat energetic - după aplicarea plăcilor Izomineral

Cu acest proiect, CELCO se adreseaza tuturor: atât beneficiarilor de construcții noi, indiferent de tipul de zidărie folosit, cât și beneficiarilor de clădiri mai vechi, ce au un consum de energie ridicat.

Construcțiile eficiente energetic reprezintă viitorul în ceea ce privește locuințele noastre și nu numai. 

Construcțiile care beneficiază de avantajele sistemului de zidărie BCA CELCO și ale SETULUI TERMOIZOLATOR IZOMINERAL sunt construcții care se încadrează în noile reglementări europene aplicabile din 1 ianuarie 2021, privind performanța energetică a clădirilor.

 

Ziua în care CELCO ți-a oferit Certificatul energetic clasa A pentru casa ta este cea în care visul de a locui într-o casă sănătoasă a prins viața!