IZOMINERAL - ghid pentru montajul corect al setului termoizolant
Termoizolația cu IZOMINERAL se aplică pereților clădirilor pe suporturi minerale (beton, zidărie de cărămidă, BCA etc.), atât în cazul clădirilor noi cât și în cazul lucrărilor de renovare și reabilitate, dar și elementelor structurale din beton armat (stâlpi, grinzi, planșee) ale clădirilor noi civile și industriale, în vederea corectării punților termice și reducerea gradului de transfer termic al structurii de rezistență și ȋnlăturarea daunelor structurale provocate de acumularea umidității, fenomenele de condens şi apariția mucegaiului. Procedeul contribuie la îmbunătățirea protecției termice, respectiv la creșterea performanței energetice a clădirilor, alături de realizarea pereților cu elemente pentru zidărie din BCA.
Plăcile IZOMINERAL fabricate de CELCO, sunt un material cu o structură alveolară care conține cca. 80% (în volum) pori închiși, de formă sferică cu diametrul sub 1 mm, uniform distribuiți și se realizează utilizând un nisip silicios, iar ca liant cimentul Portland, varul nestins măcinat, ghipsul și un promotor de expandare (pastă de aluminiu).
Mortarul CELCO, are aspect de pulbere de culoare gri și este compus din ciment de calitate superioară, nisip cu granulație selecționată, adaosuri minerale și aditivi speciali (polimeri, eteri de celuloza) pentru îmbunătățirea lucrabilității, flexibilității și aderenței. Mortarul este adeziv și masă de șpaclu, care se utilizează atât pentru lipirea plăcilor minerale de suportul de beton, cât și pentru realizarea stratului de protecție cu inserție de plasă din fibră de sticlă.
Diblurile cu rozetă și tijă din material termoplastic (PE) și șurub de fixare metalic (inox sau oțel galvanizat) este un produs achiziționat – de tip Ejotherm STR U 2G (EJOT) – și se utilizează pentru fixarea mecanică a plăcilor termoizolante de suportul de beton.
Plasa de armare din fibră de sticlă rezistentă la substanțe alcaline și cu greutatea specifică minimă de 145 g/m² este un produs care se înglobează în masa de șpaclu cu scopul protejării termosistemului la solicitările mecanice din exterior (lovituri, izbituri) și la eforturile de întindere rezultate din diferențele de temperatură și intemperii, care în timp pot determina fisurarea și deteriorarea întregului termosistem.